29 Eylül 2012 Cumartesi

İlk ve Son Aşkım


Neden bu kadar korkuyoruz ölmekten? Sanki sonsuza kadar burada kalacakmışız gibi davranıyoruz, planlar yapıyoruz. Dünya metalarına gereğinden fazla kıymet veriyoruz... Peki, acaba dünyanın son 21 günü gelse ve tüm dünya biliyor olsa, ne yapardınız? Nereye giderdiniz? Ne düşünürdünüz? Kime sarılırdınız? Günlük hayatınızda kafanızı çok fazla meşgul eden konular, sahip olmak istediklerinizin ne kadar önemi kalırdı?

Orijinal ismi "Seeking a Friend for the End of the World" olan Türkçeye ilginç bir biçimde İlk ve Son Aşkım diye çevrilen film dünyanın son günlerinde eski sevgilisini arayan Dodge isimli karakterin öyküsünü anlatıyor.

Dodge ve Penny dünyanın son günlerinde tanışırlar ve bu son günlerde ilginç bir bağ kurulur aralarında. Başka yerde aradığını yanı başında bulur Dodge. Belki kaybedecek bir ailesi olmadığından, belki de sonsuz varlıklar olduğumuzu bildiğinden Dodge son derece soğukkanlı, sağduyulu ve manidardır bu günlerde.


Yönetmen Lorene Scafaria isimli genç bir şarkıcı, senaryo yazarı ve oyuncu. Bu film 1978 doğumlu Lorene'nin ilk yönetmeklik deneyimi. Bu filmde başarılı isimlerle çalışma imkanı bulan Lorene iddialı bir filme imza atmış. Bunda Steve Carell ve Keira Knightley'nin performanslarını da hesaba katmak lazım.

Dinner for Schmucks gibi çok vasat bir filmden sonra "Crazy, Stupid, Love" da beğendiğim Carell, kendini aşmaya başladı. 1985 doğumlu Keira için sadece uzun bir ömür diliyorum. Atonement'daki muhteşem performansının yanı sıra King Arthur ve Karayip Korsanları ile tanınan Keira'ya, çok ufak da olsa Star Wars Episode I'de Sabe rolünde yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder