20 Ekim 2012 Cumartesi

Başka Bir Kadın


:
Eğer benim gibi orta yaşlardaysanız, 35-45 arasında bir yerlerde, hiç gençlik halinizde nasıl düşündünüzü, nasıl hissettiğinizi hatırlıyor musunuz? Merak ediyor musunuz? Yetişkinliğe yeni adım attığınız o dönemdeki değerleriniz, hevesiniz, inançlarınız duruyor mu? Yoksa şimdi daha da mı iyi? Yirmili yaşınızdaki haliniz sizinle karşılaşsa nasıl bir diyalog geçerdi aranızda? O halinizle şu andaki hayatınızı değerlendirmek ister miydiniz?

Başka bir Kadın filminde Marie karakteri yeni işe girmiş, sevgilisi ile beraber ilişkinin başlarındayken, birden 15 yıl sonraya atlar ve aradaki bir anısını hatırlamaz. İş hayatındaki hırsı ve değerlerindeki değişiklikten dolayı evliliği de boşanma noktasındadır. Film Marie’nin kendini bulmak adına verdiği mücadeleyi anlatıyor. Geç de olsa farkındalığını bularak, aksiyona geçen Marie’nin hikayesi ilham verici.


Film Frederique Deghelt’in romanından beyaz perdeye aktarılmış.
Marie’yi rolünü canlandıran Juliette Binoche bu aralar son iki seneden altı filmde rol aldı. Elles sırada bekleyen ikinci film. Münih ve Amelie filmlerinden hatırlayacağınız Mathieu Kassovitz de başarılı bir performans sergilemiş.


Oyuncu olarak tanıdığımız Slyvie Testud’un ilk uzun metrajlı bir filmde yönetmeklik deneyimi. Aynı zamanda senaryonun yazılımında da katkıda bulunmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder