3 Ağustos 2013 Cumartesi

Admission


Düşüncelerimiz elektrik akımlarından oluşur; elektrik ise manyetik alan yaratır...
Böylece ne düşünürsek onu çekeriz... Büyük patlama teorisine göre evren tek bir toplu iğnesinden başlayıp genişlemeye başladığına göre hepimiz aslında dolanığız.
Bunun dalganın da bize en yakın halkası, bizi bu dünyaya gelmemize vesile olan anne-babamız... Sistemin en küçük parçası... Kendimizi tanımaya ve gözlem yapmaya başladığımızda bulduğumuz tüm tortuların sebebi gibi karşımıza aile üyeleri çıkar...

Admission, bir çok aile içi veya hiç olmayan ilişkiler, ve bunların etkileri çok tatlı bir şekilde vurgulan bir film...

Babasının adını bile bilmeyen, ve annesine verdiği tepkiyle her şeyi kontrol etmek isteyen Portia başkalarının okula kabul edilmesine karar veren bir kurulda çalışmaktadır. Okula çok gitmek isteyen değil de, hali hazırda belli klişe standartlara göre hali hazırda ‘başarılı’ kişileri alan bir okuldur burası.


Evini paylaştığı erkek arkadaşını hiç sevmemesine rağmen ilişkisinin bitmesini istemez ve kendi düşüncelerinde hayatı yaşamayı zorlar. Ancak Portia’nın hayatı artık olması gerektiği gibi, büyük değişime sebep olacak bir kırılmaya doğru gitmektedir. Portia, hayatına hep anda yaşayan John ve okul başvurusu yapan ve notları düşük olan Lafont’u hayatına çeker.
Artık ona olaylarla ve kişilerle yüzleşmek kalacaktır...


Film, Jean Hanff Korelitz’in aynı isimli romanının beyaz perdeye aktarılmasıyla ortaya çıktmıştır. Yönetmen Paul Weitz, About a Boy isimli filme Oscar Ödülüne aday gösterilmiş, ve In Good Company gibi ilişkilerin ağırlıklı olduğu konuları seviyor.


Portia rolündeki Tina Fey daha fazla Televizyon dizi ve belgesellerdeki yazarlığı ile dikkati çekiyor. Özellikle 30Rock Disizi ile birçok ödüller almış 1970 doğumlu Fey... Oldukça başarılı performans sergileyen Tina rolün hakkını vermiş...
Portia: Buraya girmenin sırrı nedir? Bilmiyorum... Bunu kendinizin bulması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder