29 Mart 2014 Cumartesi

İçimizde

Hiç uzaklara gitmenize gerek yok, hiç bir zaman birini beklemenize veya hiç bir zaman doğru anı beklemenize gerek yok.

‘Sorun’ olarak tanımladığınız tüm şeylerin listesini yapın ve bunların çözümlerinin Cem Yılmaz’ın esprisini yaptığı gibi içimizde olduğu bilin. Hemen burada. Bunu özümsedikten sonraki ikinci aşamada soru: Değişimi ne kadar istiyorsunuz?

Bu değişim için seçimler yapmaya gönüllü müsünüz? Byron Katie’nin “Olanı Sevmek” isimli ünlü kitabında detaylı bir şekilde anlatılan “Çalışma” ile başkalarına yönelttiğiniz eleştiriler, yargılar, hükümler tersine çevirme metodu ile size yansıdığında gerçeği fark etmeye hazır mısınız? Siz değişmeye başladıkça çevrenizin de değişmeye başladığı görmek sizi şaşırtır mıydı?


Buda’nın dediği gibi; bir insan bir mağaranın içinde bile aydınlansa, tüm insanlığa ve gezegene katkısı olur. Çaresiz olduğunuz fikrini bırakıp korku ve öfkenin içinizde eriyip gittiğine şahit olmak ister misiniz?
 Kapanmak yerine genişlemeyi seçer misiniz? 
Seçimlerinizin sonucunda ortaya çıkacak sonsuz olasılıklara hazır mısınız? 

İşte tüm bunlar için bazı öneriler:

1. İlk adım, görmeyi umut ettiğiniz değişiklik bizzat kendiniz olduğudur. Tüm maskeleri, yargılarınızı, inançlarınızı ve dışarıdan satın aldığınız duygu ve düşünceleri bırakırsanız ortaya kendiniz kalacaktır.

2. Herkes, her olay, sizin içindir. Bu sistemin içinde olduğunuzu kabul edin. Bunu bir fırsat olarak görün.

3. Işık olun. Gülümseyin. Olumlu enerji yayın.



4. Genişleyin. Derin bir nefes alın ve bedeniniz merkez olarak kalmak üzere genişlediğinizi hayal edin, gözünüzde canlandırın. Evren kadar olduğunuzu hissedin. Ve dönüp dert ettiğiniz konuya bakın.

5. Geçmişin oluşturduğu hapishaneden kurtulun. Geçmiş bir illüzyondur. Gelecekte oluşacak şimdileri ise bu andaki seçimleriniz belirleyecektir.

6. Acele etmeyin. Evrende yalnız değilsiniz. Dilediğiniz değişikliklerin gerçekleşmesi için taşların yerine oturmasına müsaade edin. Hiç beklemediğiniz olaylar sonsuz olasılıklara götürecektir. Yargısız, nedensiz olanı sevgiyle, tutkuyla, bilinçli bir şekilde takip edin…

7. Güç ve otorite ile olan ilişkinizi kopartın. Bunlara çok mu ihtiyaç hissediyorsunuz? Olmamasından korkuyor musunuz? Bunları temizlerseniz, akışkan ve mütevazi olabilirsiniz. Güç ve otorite sizi yoldan çıkartır.

8. Sahip olmaya çalışmaktansa 'olmaya' dikkat edin. Dış sembollere olan ihtiyacınız azalır.

9. Her zaman büyük resme bakmaya çalışın. Parça parça değerlendirmek sizi yanıltabilir.



10. Evrende hiçbir şey durağan değildir. Öğrenmeye, keşfetmeye, algılamaya devam edin.
Birlik olmakla, yargısız bakış açıları hakkında bilgeliğiniz artırın. Pratik yapın.

11. Her gün gülün, şarkı söyleyin, dans edin, sessiz kalın.

12. Dünyadaki güzelliği fark edin ve bağlı olduğunuzu hissedin.

13. Kalbinize, sevgiye ve iç bilişinize güvenin.
Genişlemeye ve kişisel devriminizi yaratmaya hazır mısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder