6 Ağustos 2014 Çarşamba

Hayallerimizin Peşinden Koşuyor Musunuz?

“Olmanız gereken kişi olmak için hiçbir zaman geç değildir.”            [George Eliot]
Hayallerimizi hatırlama, kendimizi bulma zamanı gelmedi mi?
George Eliot’ın dediği gibi hiç bir zaman geç değil. Ancak Eliot’ın cümlesinde gereklilik kelimesi bize başkalarının veya kendimizin düşünce kalıplarının zorladığı bir kimlik olmak olarak algılanmamalı. Ailemizin ve toplumun bize biçtiği kimliklerden ötede yüreğimizi hayalleri... İşte ancak bu şekilde çıkılacak yolculuk; kişinin üzerine bir yük gibi aldığı temel inançlardan, kalıplardan ve düşüncelerden kurtulma yolculuğudur...

Bunun için iç sesinizi duymak ve zihnin ürettiği duygu ve düşüncelerine kapılmamak gerekiyor. Kim olduğumuzu hatırlıyor muyuz? Hayallerimize, kendi özümüze doğru adımlar atıyor musunuz?

Cevap kocaman bir hayırsa, endişe etmeyin… Ancak harekete geçin. Harekete gerek kalmaya kadar içtenlikle ve disiplinli bir şekilde hareket gerekecektir. Herkesin yolculuğu kendine has olacaktır. Burada anlatılan ancak tavsiye olabilir. İşe beden-zihin-ruh dengesini kurarak başlayabiliriz. Hepsi tek ve bir-bütün şekilde uyumlu hale geldiğinde hayallerinize doğru ilerlemek kolaylaşacaktır.

Beden

Hayallerimize götürecek bedene sahip olmak için bedenimizi dinleyin. Bedenin bilinci bize mesaj vermeye çalışır. Onun her kısmını fark etmeye çalışalım. Zaman içinde her türlü mesajı algılayıp, onun üzerindeki farkındalığımız artacaktır. Bizi besleyen enerji kanallarının açık olması zihnin berraklaşmasına ve ruhumuzla kuracağımız bağı kuvvetlendirecektir. Bunun için yürüyüş, yoga, duruşunuzu düzeltecek yöntemler, dik durmak olabilir.



Tükettiğimiz besinler de hem enerjimizin doğru alınmasını hem de sağlığımızı etkiler. Şeker, un, kafein, alkol ve çok fazla işlem görmüş yiyecekler genel olarak bedeni yoracağı gibi zihnin de etkilenmesini sağlar. Alkol doğrudan beyin hücrelerine zarar verirken, kafein dopamin üretimini azaltacaktır. Kafein beyin dalgalarını hızlandırdığı için zihin sakinleşmesinden ziyade daha da aktif hale getirecektir.

Zihin

Zihnimizi dedikodu ve çevrenin yaygın temel inançları ile doldurmak yerine, anlayışımızı güçlendirecek etkinlik, kitap, dua veya meditasyonla besleyebiliriz. Kiminle ve neyle vakit geçireceğimize biz karar verebiliriz. Medya olumsuz haberler ile beslendiği için televizyon ve gazete yerine zihninizi dinginleştirecek besin kaynaklarınızı bulabilirsiniz. Hayallerinin peşinden koşanlar için dış faktörler her zaman engel gibi gözükmüştür.

Bizi geliştirecek kişiler ile görüşmemiz bizi olumlu etkiler. Kısacası zihnimize olan girdilere dikkat etmeliyiz. Zihninizi sakinleştirmenin ve kendinizi onunla tanımlamamanın en iyi yolu meditatif çalışmalardır. Tüm özdeşleşmeler sona erdiğinde gerçek özgürlük yolu açılacaktır. Özgür olmayan bir zihin ile yaratıcılık mümkün değildir. 



Ruh

Sağlıklı bir beden ve berrak zihinle, artık ruhumuz akmaya başlar. Sanki bizden çok daha büyük bir nehir bize kılavuzluk etmektedir. Zihni sakinleştiğinde, sezgilerimiz ve bilincimiz devrededir...

Tüm bu uyum yakaladığında, hayallerimiz netleşir ve artık adım atmak, her adımın keyfini çıkarmak, yolu arşınlayan değil yol olmayı deneyimleme başlar... Olmaya çalışmak söz konusu olmaktan çıkar. Deneyim ve deneyimleyen arasında bir ayrım kalkar ve sadece güzel bir melodi olarak şarkımız ortaya çıkar... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder