21 Mart 2015 Cumartesi

Are You Here


Zihnin en temel öğrenme şekli ikilemle oluşur; iyi ve kötü, güzel ve çirkin, masum ve suçlu, doğru ve yanlış gibi... En önemli duyumuz olan gözümüz kontrast ile algılar dünyayı. Düşüncelerimiz her zaman bu ikilemle ile şartlanmış ve koşullanmıştır. Önce ailemiz, sonra da çevremiz, kültürümüz bize doğruları ve yanlışları kodlamıştır. Biz de bunlara en uyumlu maskelerimizi takınır uyumlanırız. Uyumlanmayı reddedenler ise başka maskeler takarlar... Deli maskesi, çılgın maskesi, umursamaz maskesi, hayırsever maskesi... Maske iyi olarak nitelendirilse de fark etmez, maske maskedir. İyi ve kötü olması bir tarafın seçilmiş olduğu gerçeğini değiştirmez. 
Tarafsanız ikilemin bir parçası olursunuz.

Are you here filmi yakın bir dostluğu konu olan sıradan bir komedi gibi dursa da derine indiğinizde farklı rollere bürünmüş karakterleri kendilerini keşfetme yolculuğunu konu almaktadır. Kendi deliliğe vurmuş Ben ve onun hava durumu sunucusu, çapkın arkadaşı Steve, bir araya gelip kafaları çekerler. Bir gün Ben’in babası vefat eder ve miras için eve döndüklerinde kendinden başka herkesi suçlayan ablası ve ilginç ve genç üvey annesi ile bir araya gelirler.

Sopranos ve Mad Men’in yazarı Matthew Wiener hem yazmış hem yönetmiş. Zach Galifianakis ve Owen Wilson oldukça başarılı performans ortaya koymuşlar. Hangover kadar sulu bir film olmasa da insanı güldüren bir komedi.

“Hayırseverliğin arkasına gizleniyor bir çoğumuz.”
“Dünya düşünmek için elverişli bir yer değil. Dışarıdaki havayı kokla. Mucizeler var orada.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder